IEDEREEN AAN ‘T WERK

Hoe veilig is jouw IT omgeving?

Weet jij hoe groot het risico is dat hackers hun slag slaan binnen jouw organisatie? Waarschijnlijk niet, en dat begrijpen we natuurlijk als geen ander. Op het internet wordt je bang gemaakt dat hackers inbreken op netwerken, de dreiging is nog nooit zo groot geweest en ga zo maar door. Vaak om je ervan te overtuigen om maar te investeren in firewall’s en andere oplossingen die je moeten beveiligen tegen elke mogelijke dreiging. Meestal leidt dit tot enorm veel aanpassingen op de werkvloer die vaak ook nog onwerkbaar blijken te zijn.

Natuurlijk nemen ook wij beveiliging erg serieus, maar denken in praktische oplossingen die passen bij jouw organisatie. Ons doel is dan ook om maximale beveiliging te realiseren die aan de ene kant gewoon werkbaar blijft en aan de andere kant betaalbaar is.

Onze werkwijze.

Omdat jouw omgeving niet hetzelfde is als die van je buurman, zullen de beveiligingsmaatregelen ook anders zijn. Alles wordt afgestemd op jouw organisatie, het type werk wat je doet en de risicogroep waarin je je bevindt.

Onze beveiligingsspecialisten zullen allereerst een onderzoek doen naar de potentiële gevaren. Ze zijn opgeleid als ethical hacker en leggen alle zwakke plekken bloot. Dan wordt er een inventarisatie gemaakt van de organisatie. We bespreken o.a. de dagelijkse werkwijze, dit doen we samen met jouw en je collega’s. Deze gegevens samen worden in een document vastgelegd en vormen eigenlijk al het belangrijkste onderdeel: bewustwording van de gevaren en bedreigingen.

Beveiliging begint met bewustwording | ROMA Computer Services

Hardware, software & opleiding

Zodra we samen hebben vastgesteld welk pakket van maatregelen er toegepast moeten worden maken we een plan van aanpak. De implementatie van de hard- en software spreekt uiteraard voor zich. Belangrijker is de acceptatie en naleving van deze regels binnen jouw organisatie.

In een aantal sessies wordt iedereen op de hoogte gehouden van de maatregelen, maar zeker ook de reden waarom er voor deze maatregelen is gekozen. Daarnaast hebben we een aantal tools tot onze beschikking waarmee we jouw en je collega’s helpen om gevaren te ontdekken in e-mails, internetpagina’s en andere informatiebronnen. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Ben jij de zwakste Schakel?

Een ketting is net zo sterk als de zwakste schakel, zo is het ook met beveiliging

Beveiliging op werkbaar niveau | ROMA Computer Services

Gratis Scan

Nieuwe wetgeving rondom het beveiligen van persoonsgegevens en de meldplicht van datalekken, zorgen voor nieuwe uitdagingen. Want jij bent als bedrijf verantwoordelijk in geval van verlies van gegevens van jouw klanten. Wij bieden je een gratis scan aan waarmee je de eerste stappen kunt zetten naar een veiligere omgeving.

Ben je benieuwd naar onze werkwijze? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking of de gratis security scan.