Je bedrijf als onneembare vesting

Jouw bedrijfsnetwerk heeft enorm veel te verduren, meestal zonder dat jij dit in de gaten hebt. Hackers, malware, cyberaanvallen, ransomware en virussen liggen immers continu op de loer om hun slag te slaan.

Daarom bestempeld Roma de beveiliging van jouw IT-netwerk tot topprioriteit. Met onze doordachte cyber security maak je van jouw bedrijf een onneembare vesting dankzij onze slimme beveiligingsoplossingen, krachtige virusscanners en ondoordringbare firewall.

De tools

De eerste stappen in de beveiliging zijn vaak de hard- en software oplossingen zoals een firewall, anti-virus oplossing en multi-factor authenticatie

Met de implementatie van de diverse beschikbare oplossingen wordt de technische laag van je omgeving zo goed mogelijk beveiligd. Alle bekende bedreigingen worden door deze tools gedetecteerd en uitgeschakeld of tegengehouden

Het beleid

Binnen de organisatie worden afspraken gemaakt over regels en rechten. Hiermee worden er voor de medewerkers beperkingen opgelegd.

De regels en beperkingen zorgen ervoor dat wanneer er om wat voor reden dan ook toch iets binnendringt, dit nooit verder kan gaan dan waar de gebruiker in kwestie op dat moment toegang tot heeft.

De mensen

De beveiliging van je omgeving is uiteindelijk net zo sterk als de zwakste schakel. En helaas is dat nog steeds de menselijke factor.

Door bewustwording te creëren bij de mensen in je organisatie zijn ze beter geïnformeerd en alerter bij potentiële bedreigingen. Men zal eerder verdachte mails herkennen en nadenken voordat informatie met derden wordt gedeeld.

0%
Krijgt te maken met Cybercriminaliteit
0k
Gemiddelde schade per incident
0dagen
voordat incident bekend is
0%
Oorzaak menselijk handelen

Zo sterk als de zwakste schakel

Elk IT-systeem is helaas zo sterk als de zwakste schakel. Dat betekent dat ook jouw bedrijf een verantwoordelijkheid heeft: sterke wachtwoorden, geautoriseerd gebruik van programma’s en bestanden, beveiligde wifi-verbinding en verstandig gebruik van laptops en usb-sticks. Roma analyseert de kracht van je bedrijfsnetwerk, kijkt naar mogelijke bedreigingen en geeft vakkundig advies. Zo tillen we samen het veiligheidsniveau van jouw bedrijfsnetwerk naar een hoger plan. Zodat je gevaarlijke en lastige bugs buiten de deur houdt en gewoon zonder zorgen kunt doorwerken.

Het kan altijd beter

Er is niets zo vervelend als data verliezen, niet alleen vanwege schade aan je reputatie of imago, maar zelfs omdat dit het einde kan betekenen van je bedrijf.

En nu denk je waarschijnlijk: “zo’n vaart zal het toch niet lopen”, maar wat als jouw bedrijf hierdoor een paar weken stil ligt. En wat denk je van de kosten voor herstel, eventuele boetes of andere juridische gevolgen. Sommige noemen het overdrijven, maar het veilig houden van onze klanten is één van onze belangrijkste taken.