Wat is ransomware?
en wat kun je er tegen doen?

Ransomware is een vorm van virus of malware wat alle of een gedeelte van je bestanden op je computer versleuteld. Eigenlijk net zoals de “beveiligde” SSL verbindingen tussen jouw computer en bijvoorbeeld de website van je bank. Het probleem is alleen dat bij deze versleuteling jij niet beschikt over de “sleutel”. Je bestanden kun je zonder de sleutel dus niet meer openen.

Phishing emails 54%
Gebruikersgedrag 27%
Geen cybersecurity training 26%
slecht wachtwoord- of toegangsbeleid 21%
direct toegankelijke pc’s en servers 20%
Misleidende links ( Clickbait ) 17%
Onveilige websites 14%
Gestolen wachtwoorden 10%

Statista Onderzoek

In augustus 2020 is er een onderzoek gedaan onder 1000+ Managed Service Providers met de vraag naar de meest voorkomende oorzaken van Ransomware aanvallen. De ondervraagden mochten 3 antwoorden kiezen

Bewustwording

Naast de technische maatregelen die je als ondernemer zou moeten nemen om je systemen zo goed mogelijk te beveiligen is “bewustwording” misschien de allerbelangrijkste.

Hoe bescherm je jezelf?

Is jouw omgeving wel goed beveiligd?

Soms kan het geen kwaad om eens iemand anders naar je omgeving te laten kijken. Vanuit een andere invalshoek benaderen wij jouw omgeving en kunnen jou of je huidige systeembeheerder vrijblijvend adviseren om jouw omgeving beter te beveiligen tegen mogelijke dreigingen.

Vrijblijvend advies