Liever een afspraak inplannen?

Plan afspraak
ISO 27001 certificeringen van Roma mensen van ICT
Certificeringen

ISO 27001 Certificering

Wat is ISO27001?

De ISO 27001 norm (officieel ISO/IEC 27001) is een internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. In de norm staat beschreven hoe je als organisatie informatiebeveiliging procesmatig in kunt richten om bedrijfs- en persoonsgegevens te beschermen tegen verlies of diefstal.

Vraag hier onze Verklaring van Toepasselijkheid op.

Waarom ISO27001?

Informatiebeveiliging en privacy is belangrijker en actueler dan ooit. Als ICT partner komen wij dagelijks in aanraking met gegevens over en van onze klanten en willen hier verantwoordelijk en op een veilige manier mee omgaan, we hebben tenslotte hier ook een voorbeeldfunctie uit te dragen. Om dit te borgen hebben wij gekozen voor deze ISO certificering. Door de jaarlijkse externe audit blijven wij onszelf toetsen en kunnen onze klanten meeliften op alles wat we hier uiteindelijk weer van leren.

Stappenplan

Om te komen tot een certificering moeten er een aantal stappen doorlopen worden. Zo moet er een beleid worden gevormd, moeten de management systemen worden ingericht en de processen in onze organisatie worden beschreven. Onder begeleiding van een externe partij hebben we al deze stappen doorlopen en is onze interne audit afgerond. Hieruit zijn, gelukkig, alleen maar een aantal tips en verbeterpunten naar voren gekomen die we inmiddels geïmplementeerd hebben. De volgende en voorlopig laatste fase is dan de externe audit. Deze is inmiddels uitgevoerd en met enige trots kunnen en mogen we dan ook mededelen dat wij ons certificaat hebben behaald.

Voor diegene die graag meer willen weten over ons beleid bestaat de mogelijkheid deze op afspraak bij ons op locatie in te zien.


NEN-EN-ISO/IEC 27001:2017+A11:2020
Voor het toepassingsgebied: Informatiebeveiliging gerelateerd aan het adviseren, verkopen, leveren, implementeren en beheren van ICT oplossingen en  hostingfaciliteiten, alsmede de ondersteuning en training van klanten op het gebied van datacenter, infrastructuur, werkplek, cloud en security met behulp van partners.

Koffie? Plan afspraak