Liever een afspraak inplannen?

Plan afspraak
Roma, mensen van ICT
Services & pakketten > Online back-up

Online back-up van Roma
mensen van ICT

Ben je zelf wel eens vergeten om een document op te slaan? Dat kan vervelend zijn. Bij Roma voorkomen we het verlies van gegevens door alle data op te slaan in een online back-up. Met de online back-up service van Roma kopiëren we je bedrijfsdata naar onze beveiligde cloudback-upservice. Zo zijn je gegevens altijd beschikbaar en toegankelijk wanneer je online bent. Dit is een cruciaal onderdeel voor de stabiliteit van je ICT-infrastructuur.

Wat is een online back-up van Roma?

Een online back-up uploadt automatisch alle bestanden, inclusief documenten, mediabestanden en systeembestanden, via internet naar een Cloud server. We maken daarbij een kopie van je gehele systeem en alle bijbehorende data. Wanneer we een online back-up voor je in werking zetten, scannen we de harde schijven op belangrijke bestanden. Daarna worden de bestanden versleuteld en verstuurd naar onze beveiligde Cloud server.

Waarom een online back-up van Roma?

Vaak wordt gedacht dat data extra opslaan op een ander apparaat altijd handig is en ook als back-up fungeert. Echter, dit is niet optimaal. Een fysieke back-up van jouw data (in de vorm van een externe schijf) is nog steeds erg risicovol. De disk kan niet alleen stuk gaan, maar je kunt hem ook nog eens makkelijk verliezen en dan ligt je data op straat. Natuurlijk kun je deze ook beveiligen zodat niet iedereen direct toegang heeft, maar het blijft een risico.
Onze mensen van ICT doen er alles aan om deze risico’s te beperken en zorgen voor de zekerheid van een stabiele infrastructuur.

Koffie? Plan afspraak